arrowclosecontact-emailcontact-phoneemail-bulkyemaillong-arrowmarkerpenphone-bulkyphoneplayquestionmarkquotesearch

Kovové lamelové pergoly – nejlepší řešení pro zahradní posezení

Kovové lamelové pergoly – nejlepší řešení pro zahradní posezení

Jestli rádi posedáváte venku na své zahrádce, pravděpodobně se neobejdete bez pergoly. Nenáročná zahradní stavba vám může poskytnout stín během parných dnů a zároveň ochránit před náhlým deštěm. Díky možnosti vytápění si navíc můžete díky pergole prodloužit sezónu až o několik týdnů. Jakou pergolu ale zvolit? Dnes si povíme více o moderních kovových pergolách s lamelami. Pokud vás zajímají spíše dřevěné pergoly, můžete si o nich přečíst více v našem dřívějším článku.


Praktická kovová pergola

Když se řekne kovová pergola, nejspíše si mnoho z nás představí těžkopádnou konstrukci, kterou nejspíše na zahradě poskládal nějaký kreativní kutil. Vůbec to ale nemusí být pravda. Kovová pergola je totiž nanejvýš moderním řešením, které se těší stále větší oblibě. Souhrnné označení kovová totiž v sobě skrývá důmyslné materiály, které vynikají nesmírně dlouhou životností a jsou prakticky bezúdržbové. Toto je největší výhoda oproti dřevěným pergolám, které čas od času nějakou péči vyžadují. Kovové pergoly jednou postavíte a více se o ně už starat nemusíte. A z čeho konkrétně jsou vyrobeny? Železná pergola totiž nejspíše nebude tím pravým řešením. Skutečně chytré řešení totiž vyžaduje důmyslnější materiály.


Hliníková nebo ocelová pergola?

Často jde o hliník, který je lehký, ale zároveň odolný. Trendem jsou ale v poslední době především ocelové pergoly s pozinkovanou úpravou. Jde o materiál důkladně prověřený automobilovým i leteckým průmyslem, na který je skutečně spolehnutí. Ocelová pergola je k dostání v nesčetném množství provedení, rozměrů, barev a dalších volitelných prvků, aby si tu nejvhodnější mohl vybrat skutečně každý. O tom se ostatně můžete přesvědčit v našem propracovaném konfigurátoru. A kdo touží po opravdovém pohodlí, může zvolit takzvanou bioklimatickou pergolu. Jde o přístřešek, jehož střecha je tvořena posuvnými lamelami, které se mohou přizpůsobovat podle aktuálních podmínek. Více si o tom řekneme trochu níže.

Kovový design pergoly se výborně hodí především k novostavbám. Zde není co řešit. Svou novou pergolu můžete také přistavit přímo ke zdi domu nebo naši montované garáži a vytvořit tak přirozený přechod. Jako by pergola z oceli byla v plánu už od samotného počátku stavby. Vedle ovšem s tímto typem zahradního přístřešku nešlápnou ani majitelé starších domů. Zde je ale potřeba volit s citem a brát ohledy na zachování rázu vašeho domu. V obou případech ale platí, že stavba kovové pergoly je velmi jednoduchá. Tým profesionálů ji zvládne během jednoho dne. Navíc k tomu nepotřebuje těžkou techniku. Nemusíte se tak bát, že by vám bagr nebo nákladní auto rozjezdilo trávník či okrasné záhony.


Kovová pergola? Jedině s lamelami

Možná to znáte. Někdy byste na sebe rádi nechali trochu zasvítil sluníčko. Jindy je ale příliš ostré a druhý den zase zahradu skrápí přeháňky. Pevná střecha sice ochrání před deštěm a ostrým sluncem ale paprsky nepropustí nikdy. Pergoly s lamelami nabízí nanejvýš elegantní řešení. Střecha je totiž tvořena lištami, které jde naklápět podle potřeby. V parném létě, nebo za deště může být střecha zacelena úplně, zatímco při vlahém dni na sebe můžete nechat svítit slunce. Právě toto je hlavní výhoda lamelové pergoly. Cena těchto typů přístřešků je o něco vyšší. Je ale potřeba pamatovat na to, že lamelové hliníkové či ocelové pergoly vám poskytnout skutečně prvotřídní komfort.

Alternativou k lamelové pergole mohou být posuvné pergoly. Cena je opět o něco vyšší a jde o kovovou nebo klidně dřevěnou konstrukci, která disponuje zatahovací střechou. Posuvné lamelové pergoly poskytují prakticky stejnou výhodu. Střecha je ale buďto odkrytá, nebo zatažená. Nemáte zde možnost volby polootočených lamel, které budou vrhat jen částečný stín. Posuvná pergola je však řešení, které bude fungovat také s dřevěnou konstrukcí.

medallion

Potřebujete poradit?

Stále nevíte jaký přístřešek si vybrat? Kontaktujte nás a rádi vám pomůžeme.

Pojďte do toho s námi

Sauna s více terasou a pergolou

Chci si navrhnout vlastní stavbu a získat cenovou nabídku

Chci navštívit váš showroom a vidět realizace naživo

person

Potřebuji poradit nebo hledám odpověď na svoji otázku