arrowclosecontact-emailcontact-phoneemail-bulkyemaillong-arrowmarkerpenphone-bulkyphoneplayquestionmarkquotesearch

Jak vybrat garáž na motorku?

Jak vybrat garáž na motorku?

Asi jen stěží bychom hledali motorkáře, který kromě svobodné jízdy nenašel také zalíbení v péči o svůj jednostopý klenot. Pokud mezi ně patříte také, nejspíše znáte ten docela nepříjemný pocit, když motorka musí nocovat venku, nebo ještě hůř, rovnou na ulici. Parkování motorky venku stroji rozhodně nesvědčí. Ideálním řešením je samozřejmě garáž na motorku. Dnes si o možnostech bezpečného skladování motorek řekneme více.

Zejména pokud bydlíte ve starším domě s garáží, nejspíše se vám musí zdát, jako by se garáž během uplynulých desetiletí zmenšila. Ve skutečnosti se samozřejmě neustále zvětšují auta. Takže zatímco před 40 lety jste do garáže pohodlně uskladnili svou Škodu, motorku a ještě hromadu nářadí, dnes už auto v prostoru zabírá tolik místa, že ostatní výbava garáže se musela smrsknout na úzký regál s nářadím. O místě pro uskladnění motorky samozřejmě nemůže být řeč. Jak z toho ven?

Samostatná garáž pro motorku: když to v klasické garáži nejde

Ideálním řešením může být samostatná garáž pro motorku. Dnes na trhu bez potíží pořídíte speciální garáž pro motorku. Můžete tedy získat praktický prostor pro uskladnění motorky, aniž byste byli nuceni složitě rozšiřovat stávající garáž. Plechová garáž na motorku je prostorově úsporná stavba, která může být díky chytrému řešení vjezdu motorky jen o něco málo větší než samotný stroj. Stačí pouze předním kolem najet do pojezdového mechanismu a motorku zasunout na konec garáže. Stejně snadno pak motorku opět vysunete.

V případě, že jste manuálně zruční, samozřejmě se nabízí také stavba garáže na motorku svépomocí. Zvolit můžete klasiku v podobě dřeva, která bude za všech okolností vypadat dobře, nebo jít cestou nenáročného a bezúdržbového plechu. Řešením je samozřejmě také zděná garáž. Dřevo a cihly představují líbivější, bytelnější, avšak zároveň také nákladnější variantu. Plechová garáž vás nebude stát tolik peněz a zároveň půjde o mobilní a snadno rozebratelnou stavbu.

Úplně nejjednodušší cestou k pořízení garáže na motorku je plachtová garáž. Její stavba je velmi jednoduchá, nezabere vám příliš času a samotné pořízení podobné garáže je poměrně levné. Výsledkem však bude plachtový přístřešek, který pro mnohé nemusí představovat ideální řešení. U plachtové garáže však musíme myslet na zdánlivé detaily, které by vás mohly dostat do potíží. Plachta se například nesmí dostat do kontaktu s rozžhaveným výfukem.

Zatímco plachtovou a plechovou garáž na motorku můžete koupit ve formě stavebnice, s dřevěnou a zděnou stavbou si nejspíše budete muset poradit sami. Na internetových fórech se však nachází spousty kvalitních návodů, které vám se stavbou pomohou. U plechové garáže je to na vás. Můžete jít cestou pořízení hotové stavebnice s pojezdovým mechanismem, nebo nakoupit materiál a pustit se do projektu po vlastní ose.

Prostorná garáž pro auto i motorku je nejlepším řešením!

Nejpohodlnější cestu představuje mít všechny motorové koně zaparkované pod jednou střechou. Ideálním řešením pro každého motorkáře je proto velká garáž, do které pohodlně schováte jak auto, tak také motorku. Nemusíte přitom nutně sáhnout po garáži pro dvě auta s dvěma samostatnými vjezdy. K dispozici totiž máte také garáž s širokými vraty, ve které najde své místo nejen auto a motorka, ale také další nezbytná výbava jako například zahradní sekačka nebo nářadí. Pokud budete při výběru velikosti garáže skutečně velkorysí, vejde se do ní například i ponk se všemi nezbytnostmi, které by v dílně neměli chybět. Takový prostor si pak zaslouží popřemýšlet nad důmyslným uspořádáním prostoru, včetně rozmístění stylových garážových dekorací. V prostorné garáži můžete svou motorku nechat pohodlně zaparkovanou celou zimu, aniž byste pociťovali nedostatek místa pro parkování auta.

Modulární garáže mohou být také vytápěné. Během zimy tak svou motorku můžete na další sezónu připravovat hezky v teple. U nás si můžete nakonfigurovat ideální garáž do sebemenších detailů. Vyberete si typ střechy, barvu fasády či přesný rozměr garáže. Zcela bezúdržbovou stavbu pak postavíme za vás.

V případě, že máte garáž již postavenou a na další zásadní rekonstrukci či její rozšiřování nemáte ani pomyšlení, máme řešení i pro vás. Tím může být praktický zahradní domek, který přijde vhod například během zimování motorky, kdy víte, že stroj bude několik měsíců odpočívat, a proto nemusí být dokonale přístupný. I zde platí, že zahradním domkem nejen, že získáte prostor pro garážování motorky, ale také účelnou zahradní stavbu, jejíž benefity budete oceňovat denně. Zahradní domek nakonfigurovaný zcela podle vašich představ se totiž může stát také garáží pro sekačku, zahradní nábytek a další hromadu nářadí a vybavení, které na zahradách využíváme.

Do zcela nové dimenze posouvá zahradní domek jeho spojení s pergolou, které u nás není žádný problém. Naopak můžete velmi snadno získat luxusní posezení spojené s velkolepým úložným prostorem, ve kterém můžete mít po ruce například gril. Také v případě zahradního domku je naprostou samozřejmostí jeho bezúdržbovost, kterou zajišťuje kvalitní pozinkovaná ocel. Přesto díky líbivé fasádě, jejíž barva je samozřejmě jen na vás, nikdo nepozná, že jde o kovovou stavbu.

Zahradní domek, stejně jako modulární garáž může na vaší zahradě pod rukama zkušených montérů vyrůst během jednoho dne, a to bez použití těžké techniky. Nemusíte se tedy obývat situace, kdy nemotorné stroje poškodí zahradu.

medallion

Potřebujete poradit?

Nevíte si rady s výběrem? Kontaktujte nás a rádi vám pomůžeme.

Pojďte do toho s námi

Sauna s více terasou a pergolou

Chci si navrhnout vlastní stavbu a získat cenovou nabídku

Chci navštívit váš showroom a vidět realizace naživo

person

Potřebuji poradit nebo hledám odpověď na svoji otázku